Születési rendellenesség/ Agyi bénulás

Számos tényező vezethet a terhesség alatt és szüléskor a csecsemők születési rendellenességéhez. Az egyik ilyen következmény a bénulás, amit az ágy károsulása okoz, és amely hatással van a személy képességeire, hogy egyensúlyozni és mozogni tudjon.

Születési rendellenességeket néha mérgező vegyi anyagok okoznak a terhesség alatt, illetve orvosi műhiba (egészségügyi szolgáltatók hanyagsága) a vajúdás és a szülés alatt. Késések jelentkezése a gyermek motoros fejlődésében (nem tartja a fejét, késve ül, mászik, áll,  stb.) szintén rámutathatnak az esetleges bénulás jelenlétére.

A Centers for Disease Control and Prevention (CDC) szerint minden 303. gyermeket érint az Egyesült Államokban a bénulás. A végtagok merevek lehetnek, vagy mozgatásuk kontrollálatlan. Lehet, hogy nem tudnak ülni vagy állni segítség nélkül, és ezért sok kihívással szembesülnek. A CDC tanulmány kimutatta, hogy 75%-a  azoknak a gyermekeknek, akik bénulástól szenvednek, más  fogyatéktól is szenvednek, mint  például rohamok,  látás- vagy halláscsökkenés.

Bár a tünetei a bénulásnak lehetnek viszonylag enyhék, akkor is elég súlyos ahhoz, hogy élethosszig tartó ellátást igényelnek. Gyermekeknek súlyos bénulással szükségük lehet kiterjedt fizikoterápiára és költséges gyógyszerekre, gyógyászati eszközökre (mint például a kerekes székekre, járógépre), annak érdekében, hogy az életük a lehető legkényelmesebb legyen.

Ha Ön úgy gondolja, hogy a gyermeke esetleg megsérült mérgező anyagok miatt a terhesség alatt, vagy az egészségügyi szolgáltatók gondatlan tevékenysége miatt a szülés során, vagy szolgáltatók miatt, mivel nem megfelelően tesztelték vagy kezelték az anyát a terhesség alatt, akkor Önnek meg kell beszélnie a helyzetét egy tapasztalt  ügyvéddel, aki születési sérülésekkel foglalkozik. Ön lehet, hogy jogosult a kártérítésre a gyermeke nevében, a múltban és a jövőben bekövetkező egészségügyi költségek megtérítésére, a múltban és a jövőben elszenvedett  fájdalomért és a szenvedésért, az Ön kenyérkereső képességének elvesztésséért vagy csökkenéséért, és így tovább.

Ha Önnek már felajánlottak egy megállapodást a gyermeke sérülése miatt, akkor is előnyös, hogy a javaslatot kiértékelje egy tapasztalt ügyvéddel, mielőtt döntést hozna arról, hogy elfogadja a feltételeket.

A gondoskodó és hatékony New York-i személyi sérülésekkel foglalkozó  Ronai & Ronai LLP ügyvédi iroda több mint egy évtizedes tapasztalattal rendelkezik abban, hogy segítsen azoknak az ügyfeleknek, akiket kár ért valaki más gondatlansága miatt. Segítőkész személyzetünkkel a hátunk mögött, készek vagyunk, hogy fáradhatatlanul segítsünk Önnek és gyermekének.

Az ingyenes konzultációért hívjon minket a 1-800-664-7111, vagy töltse ki és küldje el az online “Kapcsolat” adatlapot.

 
 
Rónai és Rónai Ügyvédi Iroda