Személyes sérülések

A személyi sérülésre vonatkozó jog azokat az embereket szolgálja, akik megsebesültek más emberek (akár gondatlan vagy szándékos) cselekedetei következtében vagy hibás termékek használata közben. Ha Ön New York államban egy sérülés áldozata, akkor kártérítést kérhet azoktól, akik a kárt okozták, vagy a kárt okozó hibás termék gyártójától, illetve szállítójától. Bizonyos esetekben a kormányzati szervek is felelősségre vonhatóak, hogy alkalmazottaik nevében kompenzálják az áldozatok kárait.

Ezen túlmenően rokonok vagy azok személyes képviselői, akik “jogellenes halált” szenvedtek, szintén kérhetnek kártérítést.

A Ronai & Ronai, LLP ügyvédi iroda  1996 óta segít az embereknek személyi sérülésekkel kapcsolatos ügyekben. Mélyreható ismeretekkel rendelkezünk a vonatkozó jogszabályokról, a gyakorlati tapasztalatok és elkötelezettségünk kiemelkedő eredményekre vezettek a legkülönbözőbb személyi sérülések esetében ügyfeleink számára. Eddig több mint $ 70 millió dollárt kaptunk ügyfeleinknek.

Függetlenül attól, hogy Ön megsérült egy autóbalesetben vagy elcsúszott egy járdán, építési balesetben vagy egy egészségügyi szolgáltató hanyagsága következtében károsodott, Ön beleillik abba a kategóriába, amely “személyi sérüléshez vezethet”. Ön folyamodhat kártérítéséért:
– orvosi számlákért (mind a múltbeli és a jövőbeli számlákért, ha szükséges a jövőbeli kezelés vagy hosszútávú ellátás)

– fájdalomért és szenvedésért (amely gyakran nehezen számszerűsíthető)

– bármely jövedelem- vagy bérveszteség miatt, amely a sérülés következménye

– sérüléssel kapcsolatos vagyoni veszteségek (pl. a jármű megrongálódott egy autóbalesetben)

Súlyos sérüléseknek hosszútávú következményei lehetnek. Az áldozatok is kérhetnek kártérítést az érzelmi szenvedésért, valamint azért, ha elveszítették örömüket a különböző tevékenységekben. A házastársak is folyamodhatnak kártérítéséért, a társ elveszítéséért (vagy a szexuális kapcsolat romlásáért vagy hiányáért), amely a súlyos sérülést követi.

A személyi sérülési jog államonként változik, különböző állami és szövetségi törvények vonatkoznak a különböző típusú ügyekre, mint például az orvosi műhiba, a veszélyes anyagokkal való érintkezés, illetve a munkával összefüggő sérülések. Ha Ön sérülést szenvedett New York államban, és szeretné megvitatni a részleteket egy gondoskodó és tapasztalt New York-i személyi sérülésekkel foglalkozó ügyvéddel, akkor forduljon a Ronai & Ronai, LLP segítségéért még ma.

Az ingyenes konzultációért hívjon minket a 1-800-664-7111, vagy töltse ki és küldje el az online “Kapcsolat” adatlapot.

 
 
Rónai és Rónai Ügyvédi Iroda