Orvosi műhibák

Az “orvosi műhiba” egy jogi kifejezés, egy egészségügyi szolgáltató gondatlan magatartása a beteg diagnosztizálása vagy kezelése során, amely kárt okoz a betegnek. Azonban a puszta tény, hogy a beteg károsodott az orvos, ápoló, csontkovács, vagy más egészségügyi szolgáltató munkája során, nem elegendő annak bizonyítására, hogy a szolgáltató volt a gondatlan. Az orvosi műhiba bizonyítására a károsult félnek be kell mutatnia, hogy az egészségügyi szolgáltató tevékenysége eltért a szolgáltató szakmai közössége elfogadott szabályoktól.

Néhány esetben a műhiba különösen kirívó: például a sebészek néha idegen testet hagynak a betegen belül a műtét után, vagy rossz végtagját amputálják. A legtöbb esetben azonban kevésbé nyilvánvaló, és megkövetelik a részletes szakértői véleményt, az adott terület részletes előírásait, és meg kell magyarázni, hogy miért tért el az adott egészségügyi szolgáltató tevékenysége a szabványoktól. Szakvélemény is kell annak bebizonyítására, hogy az egészségügyi szolgáltató gondatlan cselekvése (vagy mulasztása) volt az oka a beteg sérülésének.

A Ronai & Ronai LLP ügyvédi iroda tapasztalt ügyvédei több mint egy évtizedes tapasztalattal rendelkeznek orvosi műhiba perekben. Készen állunk, hogy összehozzunk egy orvosi szakértői csapatot, kisegítő személyzetet, és felépítsük a legerősebb keresetet, ami lehetséges ügyfeleink számára.

A betegnek ártó gondatlanság típusai:

– Ha nem diagnosztizálják a betegséget vagy a beteg állapotát
– Késleltetett diagnózis
– Sebészeti hibák
– Terhességgel, szüléssel kapcsolatos hibák
– Hibás gyógyszerek felírása vagy adagolása

Ha Ön már megsérült egy egészségügyi szolgáltató hanyagsága miatt, akkor folytathatja a kompenzációt a már megkapott orvosi számláiért, a fájdalomért és a szenvedésért, a keresőképesség elvesztéséért és a többi járulékos költségért és hátrányért. Amellett, hogy Ön az orvosi műhibáért nyújtja be a követelését, még más, ezzel kapcsolatos követeléseket is benyújthat, mint például hanyag képzésért vagy hanyag felügyeletért, illetve, ha nem kértek a hozzájárulást az orvosi eljárást megelőzően, mert azt törvény ír elő.

Ha Ön megbízza a Ronai & Ronai LLP ügyvédi irodát az Ön képviseletével, akkor mi fáradhatatlanul fogunk dolgozni, hogy gyorsan és hatékonyan elérje a lehető legjobb eredményt, ami csak az Ön helyzetében lehetséges.

Az ingyenes konzultációért hívjon minket a 1-800-664-7111, vagy töltse ki és küldje el az online “Kapcsolat” adatlapot.

 
 
Rónai és Rónai Ügyvédi Iroda