Légi balesetek

Míg a repülőgép szerencsétlenség – a lezuhanás – ritka, azért sokan megsérülnek repülés közben az év során. Poggyászok leesnek a felső csomagtartókból, ahogyan az italtartó kocsik közlekednek a szűk folyosókon, zűrzavar okozta esések is vezethetnek súlyos sérülésekhez az utasok számára. Amikor ilyen sérülés valakinek a gondatlansága miatt történik vagy egy hibás termék használata miatt következik be, akkor lehetséges, hogy a sérült emberek kártérítéshez folyamodhatnak orvosi számláik ellensúlyozásáért, az elszenvedett fájdalomért és szenvedésért, elveszített bérért (vagy a keresőképesség elveszítése miatt), ami a sérülés okán történt.

Ha a sérülésegészében vagy legalább részben valamelyik légitársaság (vagy más cég) alkalmazottjának gondatlansága miatt történt, akkor a károsult beperelheti a társaságot. Ha egy hibás termék okozta a kárt, a károsult perelheti a termék gyártóját. Időnként különböző tényezők lehetnek a kár okai, ilyenkor több felelős is lehet az ügyben.

A hanyagság bebizonyítására a felperesnek be kell mutatniuk, hogy a vállalat alkalmazottainak kötelessége lett volna gondosan eljárni, de ezt elmulasztották, és ezért megsérült a felperes. Mivel a közlekedési társaságok, tömegközlekedési cégek, légitársaságok kötelesek nagyfokú gondossággal eljárni, vigyázni az utasokra, számos előírásnak meg kell felelniük, a mulasztásaikért anyagi felelősséggel tartoznak.

Ellentétben a gondatlanságból okozott kárral, ha egy személy egy hibás termék miatt sérül meg, akkor nem kell a károsult félnek bizonyítania, hogy a termék gyártója gondatlan volt.

Ha Ön megsérült egy repülőgép-balesetben, vagy elveszítette egy családtagját egy ilyen balesetben, a tapasztalt személyi sérülésekkel foglalkozó Ronai & Ronai LLP ügyvédi iroda készen áll, hogy a törvényes jogait érvényesítse.

Az ingyenes konzultációért hívjon minket a 1-800-664-7111, vagy töltse ki és küldje el az online “Kapcsolat” adatlapot.

 
 
Rónai és Rónai Ügyvédi Iroda