Gondatlanságból okozott halál

Ha Ön elveszítette egy közeli családtagját, és az Ő halálát valaki más hanyagsága okozta, akkor lehet, hogy Ön jogosult pénzügyi kompenzációra a már elszenvedett vagy a jövőbeli veszteségekért. Ez akkor is igaz, ha a halált valaki más szándékos vagy gondatlan cselekedete okozta. Bár nincs az a pénz, ami felér egy szeretett ember jogellenes halálával, a törvény elismeri, hogy gazdasági következményei is lehetnek egy halálesetnek, és a következmények súlyát azokra terheli, akik jogilag felelősek a halálért.

A jogellenes halál tényállásának különböző formái lehetnek, beleértve azokat az eseteket, amikor orvosi műhiba történik, autóbalesetek, csúszások, elesések, építkezési balesetek, vagy veszélyes anyagok használata.

Ilyen helyzetekben, a túlélő hozzátartozók kártérítéshez folyamodhatnak az orvosi- és temetési költségekért, az elveszített bérért és juttatásokért, valamint annak a szolgáltatásnak az értékéért, amiről az elhunyt gondoskodott volna. Ilyen például a háztartási segítség, védelem vagy betanítás. Bár nehezebb pénzbeli értékre váltani az olyan immateriális értékeket, mint a szeretet, a társaság, vagy az erkölcsi támogatás, a túlélők kérhetnek kártérítést ezen veszteségekért is.

Ezen túlmenően az elhunyt hozzátartozója folyamodhat kártérítésért azért a szenvedésért is, amelyet az elhunyt személy érzett a halála előtt. És ha valamilyen fellépés vagy tétlenség vezetett a szeretett ember halálához, akkor az különösen elítélendő. A túlélő hozzátartozók kérhetik a büntető kártérítést, egy kiegészítő kifizetést amelynek célja az, hogy megbüntesse a jogsértő magatartást, és visszatartó erejű legyen hasonló esetek elkerülése érdekében.

Ha Ön elvesztette szeretett hozzátartozóját és fontolgatja, hogy keresetet nyújt be jogellenes halál miatt, akkor ebben az esetben a tapasztalt New York-i Ronai & Ronai LLP ügyvédi iroda üdvözölné a lehetőséget, hogy beszéljen Önnel, és megvizsgálja, hogyan tudna Önnek segíteni. Mi keményen fogunk dolgozni, hogy megvédjük az érdekeit, és kellő eredményeket érjünk el időben Önnek.

Az ingyenes konzultációért hívjon minket a 1-800-664-7111, vagy töltse ki és küldje el az online “Kapcsolat” adatlapot.

 
 
Rónai és Rónai Ügyvédi Iroda