Azbeszt okozta balesetek

Az azbeszt rendkívül mérgező anyag, amely megtalálható számos épületben és termékben, mint például bizonyos típusú szigetelő anyagokban, festékekben és csövekben. Jelentős azbesztnek való kiszolgáltatottság okozhat különböző egészségügyi problémákat, beleértve a legrosszabbat, többféle típusú rákot (köztük mesothelioma-t). Ahogy a társadalom felismerte ezt a tényt, kártérítések forrásai váltak elérhetővé azoknak az embereknek, akik megsérültek azbeszttől, és azok családtagjai számára, akik meghaltak azbeszttel kapcsolatos betegségekben.

Veszélyes azbeszt mérgezés leggyakoribb azon emberek körében, akik bizonyos környezetben, például építkezéseken, hajógyárakban, autó-javítóműhelyekben dolgoznak. Ma szövetségi és állami előírások kötelezik a munkaadókat, hogy oktassák a munkavállalókat az azbeszt veszélyeiről, és a munkavállalókat kötelezik, hogy gondoskodjanak védőfelszerelésről. Sajnos, sok munkavállaló évtizedekig ki volt téve veszélyes mértékű azbesztnek, és kialakultak náluk az  azbeszttel összefüggő betegségek, amelyek csak évekkel a sugárzás után váltak nyilvánvalóvá.

New Yorkban a szeptember 11-i tragédia nagy mennyiségű azbeszt por megjelenéséhez vezetett. Számos New York-i lakos érintkezett a mérgező porral, némelyeknek légzési problémáik keletkeztek és megbetegedtek.

Ha Ön úgy gondolja, hogy ki volt téve azbeszt hatásának a munkája során vagy más körülmények között, akkor Ön jogosult lehet ingyenes szűrővizsgálatokra és nyomon követhetik az egészségét. Kártérítést is kérhet azbeszttel kapcsolatos egészségkárosodás miatt különböző cégektől, akik gyártottak és értékesítettek olyan termékeket, amelyek tartalmazták az azbesztet, vagy olyan termékeket, amelyeknek meg kellett volna védeniük az azbeszt mérgező hatásától, de nem tették meg.
Ha Ön szeretne kártérítéshez folyamodni azbeszt mérgezés okozta megbetegedések miatt, a mi ügyvédi irodánk készen áll, hogy segítsen. A Ronai and Ronai, LLP  1996 óta segít sérült személyeknek, valamint családjaiknak, akiknek szerettei áldozatul estek a jogellenes halálnak. Kérjük, lépjen kapcsolatba velünk még ma egy ingyenes konzultációra.

Az ingyenes konzultációért hívjon minket a 1-800-664-7111, vagy töltse ki és küldje el az online “Kapcsolat” adatlapot.

 
 
Rónai és Rónai Ügyvédi Iroda