A philadelphiai vonatbaleset áldozata megbízta a Rónai és Rónai Irodát

 

Philadelphia Train DerailmentNEW YORK, 2015. május 15. /PRNewswire/ — A Ronai és Ronai Ügyvédi Irodát bízta meg a philadelphiai vonatbaleset egyik súlyosan megsérült áldozata. A balesetet megelőzően az Amtrak Northeast társaság 188. számú regionális vonata Washington D.C.-ből tartott New York Citybe, amikor kisiklott. Az iroda a tragédia további áldozataival is egyeztetést folytat. Az áldozat (akinek kérésére nem fedjük fel kilétét) az Amtrak vonatán utazott, melyet Brandon Bostian mozdonyvezető vezetett, súlyosan megsérült, amikor a vonat Philadelphiában kisiklott és ezzel legalább 8 ember halálát és több mint 200 ember sérülését okozta. Az Országos Közlekedési Biztonsági Tanács megerősítette, hogy a vonat 106 mérföld/óra sebességgel haladt a baleset előtt és kétszer is csökkentette a sebességét a vasúti pálya kanyargós szakaszán.

A Ronai és Ronai Ügyvédi Iroda az MTA vonatának kisiklásával kapcsolatban is képvisel egy súlyos sérültet. A baleset 2013. december 1-jén történt New York Bronx városrészében, melyben 4 ember elhunyt és több mint 70 ember megsérült. A Ronai és Ronai Iroda ügyfelei a 2010-es, a Delaware folyón történt tragikus philadelphiai kacsahajóbaleset során tragikus körülmények között megfulladt két magyar diák szülei is.

Holly Ostrov Ronai elmondta, hogy “ez a baleset a 2013. december 1-jén történt vonatbalesetre emlékeztet. Világos, hogy azóta az eset óta semmilyen változás nem történt a biztonsági előírások tekintetében annak érdekében, hogy az ilyen típusú baleseteket megelőzzék és hatékonyan kiküszöböljék az emberi mulasztásokat és/vagy gondatlanságot. Ez egyszerűen hihetetlen, különösen akkor, ha számításba vesszük a tömegközlekedéssel utazók nagy számát, akiknek nagy része vonattal utazik mindennap.”

Ronai Péter egyetértett a kijelentéssel és hozzátette, hogy “ez az eset szörnyűbb, mint az MTA vonatának kisiklása volt, mivel ennek az balesetnek az AMTRAK is részese, melyet kormányügynökségként tartanak számon. Egy ilyen vállalatnak még szigorúbb követelményeknek kellene megfelelnie és még inkább felelősségre vonhatónak lennie, azért, hogy ne veszítse el az életét még több ember.”

A balesetben megsérült emberek szeretnék megtudni az igazságot a történtekkel kapcsolatban, és remélik, hogy a tragédia okára és megelőzésének lehetőségeire is fény derül a tárgyalás során. Valamint szeretnék elérni a felelősök megbüntetését, hogy hasonló baleset többé ne fordulhasson elő.

 
Ronai és Ronai Ügyvédi Iroda