Róbertet arcon dobták betonnal, 60 milliót kap

 

NEW YORK – Amerikában komolyan veszik a munkások jogait például az egészséghez való jogát, és ez mindenkire érvényes, nem csak az amerikai állampolgárokra.

Tudja most már ezt az a magyar munkás is, aki segédmunkásként dolgozott egy New York-i építkezésen, és akit egy súlyos betonkockával taglóztak le. J. Róbert (38) egy épület pinceszintjén próbált helyreállítani egy ajtó feletti lyukat, amikor a kis híján végzetes baleset történt. Míg ő dolgozott a lyuk befoltozásán egy teherautónyi betonkockát hoztak az építkezésre. Bár az előírás szerint egy daru vagy kötél segítségével kellett volna a földszintről a pincébe rakodni a tíz kilogrammos betondarabokat, a munkások mégis azt az utasítást kapták a munkavezetőtől, hogy egyesével dobálják le őket.– Épp a második kockát emeltem fel a földről, amikor minden elsötétült – mondta Róbert, akit a harmadik kockával egyenesen arcon dobtak. A nehéz betontömb súlyos sérülést okozott a magyar férfinak, azonnal kórházba kellett szállítani. Ott kiderült, többszörös arccsonttörést szenvedett a beton miatt. Az életmentő beavatkozások mellett Róbert arcán több plasztikai műtétet is el kellett végezni.
arcon-dobtak-teglaval

A bíróság hibásnak mondta ki a magyar férfit alkalmazó céget, és 300 ezer dollárt, azaz közel hatvanmillió forint kártérítést ítélt meg neki.

– A magyarokat sajnos nem mindig úgy kezelik, mint ahogy például az amerikaiakat, pedig az igazság nekik is jár – mondta Róbert ügyvédje, Rónai Péter.

– Van egy egyéves kisfiam. A segédmunkával eddig nem kerestem olyan sokat, de talán most kicsit könnyebb lesz az életünk – tette hozzá a férfi. (Blikk-információ)

A Rónai Ügyvédi Iroda 300 ezer dollárt nyert egy magyarnak

 

 

 

 
Rónai és Rónai Ügyvédi Iroda