Holly Ostrov Ronai és Peter Ronai, az elhunyt Fehér Sándor családjának és a Costa Concordia katasztrófa túlélőinek ügyvédei közleménye Schettino kapitány bocsánatkérésével kapcsolatban

 

NEW YORK, 2012. július 12. /PRNewswire/ — Schettino kapitány nyilvános bocsánatkérése azt mutatja, hogy vállalja a felelősséget a tragédia bekövetkezéséért, azonban semmilyen tényleges megbánást nem tanúsított a történtekkel kapcsolatban. Azt elismerte, hogy elvonta a figyelmét a mobiltelefonja, de a bocsánatkérése nem terjedt ki arra a tényre, hogy túl közel kormányozta a hajót a parthoz és ez szándékos cselekedet volt, melyet már korábban is megtett a hajóvállalat engedélyével vagy kifejezett utasítására.

Holly Ostrov Rónai elmondta, hogy “Schettino kapitány bocsánatkérése még csak a kezdet. A hajózási cégeknek, a Carnival Zrt-nek, a Carnival Corporation-nek és a Costa Crociere Zrt.-nek vállalnia kell a felelősséget a tragédiáért és nyilvánosan bocsánatot kell kérniük a sérültektől ahelyett, hogy megpróbálják a pert abban az országban lefolytatni, ahol a cégek székhelye is található, és csökkenteni akarnák az okozott kár mértékét egy, a jegyen található apró betűs részre hivatkozva, melyet többnyire senki sem olvas el.”

A Ronai és Ronai ügyvédi iroda képviseli a philadelphiai kacsahajó balesetben elhunyt két diák hozzátartozóit is, illetve pert indított az Egyesült Államokban a Costa Concordia áldozatainak képviseletében, melyben 200 millió dolláros kártérítést követel.

Ronai Péter hozzátette, hogy “a kereset tartalmazza, hogy ügyfeleink azon a véleményen vannak, hogy a hajótársaság nem képezte ki Schettinot és a legénység tagjait a hajó biztonságos irányítására és az emberek biztonságos evakuálására. Továbbá úgy tűnik, hogy ők utasították Schettinot arra, hogy kormányozza a parthoz közel a hajót vagy legalábbis elfogadták ezt a módszert. Ezen a ponton úgy tűnik, hogy ezek a multi-milliárdos társaságok megpróbálják bűnbakként feltüntetni Schettinot.”

A túlélők és az elhunytak családtagjai szeretnék megtudni az igazságot arról, hogy pontosan mi és miért történt, valamint a tragédiai okait a per során. A hajótársaságoknak egyértelműen viselniük kell a jogi és morális felelősséget a baleset miatt és az ebben az országban hatályos törvényeknek megfelelően kell őket felelősségre vonni ahelyett, hogy megpróbálják az ügyet áthelyeztetni Olaszországba, ahol a családok nem jutnának hozzá az őket jogosan megillető kártérítéshez.

http://www.ronaiandronai.com/lawyer-attorney-1990885.html

 
Ronai és Ronai Ügyvédi Iroda