Holly Ostrov Ronai a New Yorker Magazinban

 

holly_ronaiNew York – Egyetlen pert sem vesztett még, magyar ügyfelei pedig sok milliós kártérítéseket köszönhetnek neki – így mutatja be a New Yorker Magazin Holly Ostrov Ronai-t, a Ronai & Ronai, LLP ügyvédjét, akit New York legjobb ügyvédnői közé soroltak.

Ő képviselte a kacsahajó balesetben elhunyt két magyar diák hozzátartozóit is, de a tragikus sorsú luxushajó, a Costa Concordia ügyében is részt vett. Nem véletlen, hogy Holly Ostrovot New York legjobb ügyvédnői közé sorolták, amiről az egyik legismertebb amerikai magazin cikkezett.

– Az általunk képviselt családokhoz nagyon közel kerülünk, nem ritka, hogy évtizedekkel az ügy lezárása után is tartjuk még a kapcsolatot velük. Azt hiszem, ez a hozzáállás tesz minket kicsit mássá, mint a szokványos ügyvédeket – mondta Holly, aki hozzátette, nőként kezdetben nehezebb volt érvényesülnie, most azonban már a férfi kollégák is komolyan veszik, mi több, gyakran tartanak is tőle, ha ellenfélként jelenik meg a tárgyalóteremben.

Holly Ostrov Ronai az ismert magyar származású ügyvéd, Peter Ronai felesége és társa. Egy interjúból kiderült, hogy a tárgyalóteremben ismerkedtek meg, mint ellenfelek. Rónai Péternek annyira imponált Holly keménysége és szakértelme, hogy beleszeretett az ellenfelébe.

A Ronai & Ronai, LLP alapítói Holly Ostrov Rónai és a férje, Peter Rónai arra törekednek, hogy változást hozzanak létre a felperesek személyes sérülési ügyeiben.  Már 17 éve kizárólag balesetben megsérült embereket és családjaikat képviselik, és jelentős eredményeket értek el nagy horderejű ügyekben.

2012-ben Ronai & Ronai, LLP egy peren kívüli egyezségben 17 millió dollárt nyert jogellenes halált érintő ügyben,  két magyar diák családjának, akik meghaltak 2010-ben a kacsahajó balesetben a Delaware folyón. “Nagyon szoros a kapcsolatunk a családokkal, akiket képviselünk ezekben az ügyekben, ez jellemzője a cégünknek” – mondja Holly. “Vannak olyan ügyfeleim, akikkel még mindig kapcsolatban vagyok, pedig már egy évtizede befejeződött az ügyük.” Nemrégiben a cég benyújtott egy 6 millió dolláros keresetet légitársaságok ellen annak a férjnek a nevében, akinek a 189 kilós felesége meghalt, mert a légitársaságok megtagadták a tengerentúli hazaszállítását az Egyesült Államokba. Ezen kívül képviselnek egy férfit, akit jogellenesen börtönöztek be kábítószer vádjával – és emiatt elmulasztotta a határidőt, hogy meghosszabbítsa a vízumát és most a deportálás fenyegeti.

“Sok ügyvéd nem vállalná el ezeket az eseteket, mert költségesek és kockázatosak, de mi úgy érezzük, hogy ezek jó ügyek,” mondta Holly. “Miután több mint 17 éve csináljuk ezt, mi nem csak azért vállaljuk el az ügyeket, hogy pénzt keressünk a cégünknek, mi valódi változást akarunk az ügyfeleink számára, és megpróbálni közel hozni őket újra a  teljes élethez, amennyire ez lehetséges.”

Mindkét ügyvéd a felperesek személyi sérüléseire koncentrált egész pályafutásuk alatt, bár Holly megjegyzi, hogy nőként dolgozni ezen a területen némi kihívással jár. „Összességében a  személyes sérülések területét túlnyomórészt férfiak képviselik”- mondja.  “Ezért nem szokatlan számomra, hogy négy vagy öt férfi védő ügyvéddel legyek szemben. Kezdetben ők alábecsültek engem, de most már tudják, ki vagyok, hogy keményebb vagyok,  mint bármelyik férfi ügyvéd odakinn. ”

Ma, Holly tagja az elit Million Dollar and Multi-Million Dollar Advocates Forums-nak de nem felejtette el honnan jött:  “Én csak egy lány vagyok Queens-ből, aki elvégezte a jogi egyetemet, és ezt soha nem felejtem el” – mondja. – Ezért az áldozatok nevében dolgozni számomra több, mint csak pénzt csinálni. Ez számomra az, hogy segíteni azokat az embereket, akiknek nincs erejük, vagy pénzük, és szükségük van egy erős hangra.”

 
Rónai és Rónai Ügyvédi Iroda