A Ronai and Ronai, LLP 6 millió dollárra pereli a KLM, Delta és Lufthansa légitársaságokat, miután egy 181 kilós hölgy hazaszállítását megtagadták, és a hölgy meghalt Magyarországon

 

NEW YORK, NY (február 1. 2013) – Az ügyvédi iroda Soltész János nevében nyújtotta be a keresetet, aki a férje az elhunyt Soltész Vilmának. A keresetlevél azt tartalmazza, hogy több rendbeli gondatlanság, nemtörődömség és szándékos kötelességszegés történt Soltész Vilma szállítása során, amivel Vilmát és Jánost lehetetlen helyzetbe hozták, emiatt Vilma egészségügyi állapota romlott, ami végül a halálához vezetett.

Holly Ostrov Ronai ügyvéd azt mondta: “A légitársaságok már jó előre tisztában voltak Vilma állapotával, és vállalták, hogy hazaszállítják. Azzal, hogy Vilmát abba a helyzetbe hozták, hogy menjen egyik légitársaságtól a másikhoz, fel- és leszálljon több repülőre, elvezessen egy másik ország másik repülőterére, a légitársaságok nemcsak nem teljesítették a kötelességüket, hogy hazaszállítják az utast, de súlyos kárt okoztak neki.”

Holly Ostrov Ronai hozzátette: “Sokatmondó, hogy Soltész úrnak egy kis Suzuki autója volt, és kénytelen volt elvezetni a feleségét a budapesti repülőtérről a prágai  repülőtérre. Neki kellett a kis autójába besegíteni Vilmát, ami sikerült, de a légitársaságoknak nem sikerült Vilmát egy hatalmas repülőgépben elhelyezniük.”

“Soltész Vilma halála teljesen megelőzhető lett volna. Azért halt meg, mert a légitársaságok egyszerűen nem akartak bajlódni vele, vagy nem akartak kényelmetlenséget maguknak. Csupán egy megfelelő alapfelszerelésre lett volna szükség, például egy Skylift-re  vagy egy tolószékre, hogy felvigyék a gépre és leültessék, de ehelyett ők megkerülték a problémát, és a felelősségüket másokra hárították” – mondta Rónai Péter ügyvéd. Rónai Péter hozzátette:  „Jánosnak Vilma volt az élete. Gyermekei és rokonai nincsenek. Most teljesen egyedül van ebben a világban. Azt akarja, hogy vonják felelősségre a légitársaságokat azért, amit Vilmával tettek.”

A keresetet hétfőn nyújtották be a manhattani szövetségi bírósághoz, várhatóan két héten belül megküldik az alperes légitársaságoknak.

Peren kívüli egyezség Soltész Vilma ügyében

 
Rónai és Rónai Ügyvédi Iroda