A Costa Concordia utasainak videója a hajó magyar áldozatáról, a cigányzenekar vezetőjéről, aki másokat mentett

 

Meggyőző bizonyíték van arra, hogy Fehér Sándor, a magyar zenekarvezető saját életét áldozta fel, amikor másokat mentett. Ezt egy független videó bizonyítja, amelyet a hajó túlélő utasainak egyike készített. Az elhunyt muzsikus családját képviselő Ronai and Ronai, LLP gondatlan halálokozás miatt a szövetségi törvények értelmében pert indított a hajótulajdonos társaság ellen. Részletek…

new-costa-video

Fehér Sándor az elsők között kapta meg a sárga mellényt, amelyet csak a hajó személyzete viselhetett volna, hogy segédkezzen a balesetet követő kaotikus mentésben. Az elhunyt zenész családját és a zenekar túlélő tagjait képviselő Peter Ronai és Holly Ostrov Ronai elmondták: “A mentésben csak azok vehettek volna részt, akik erre megfelelő kiképzést kaptak. Fehér Sándornak ilyen kiképzése nem volt, ez okozta a halálát. A felelősség azokat terheli, akik olyan feladattal bízták meg, amelyre nem volt szakmailag felkészítve.”new-costa-video-2

Az amatőr videón látható, hogy Fehér Sándor az első között kezdett segíteni másoknak, és tette ezt az utolsó lehelletéig.

“Fehér Sándornak egyetlen képzettsége volt, hogy hegedűművész – mondta Holly Ostrov Ronai. – Arra nem volt felkészítve, hogy egy katasztrófában életeket mentsen, de megtett minden tőle telhetőt.”

A hajón megsértették a biztonsági szabályokat, amikor megfelelő kiképzés nélkül bevonták Fehér Sándort a mentésbe. A budapesti előadóművészt, akinek egyetlen bevétele az volt, hogy a hajón dolgozott a zenekarával, akkor látták utoljára, amikor gyermekekre segített feladni a mentőmellényeket, mielőtt megfulladt.

A Ronai and Ronai ügyvédi iroda Fehér Sándor és a zenekar többi tagja nevében pereli a Carnival Cruise Lines nevű céget és anyavállalatát, a Carnival Corp. nevű céget, a tulajdonos-üzemeltető cégeket, amelyek gondatlansága okozta a katasztrófát és a tragédiát.

Elérhetőségek:
Holly Ostrov Rónai, Peter Rónai
Rónai-Rónai,
LLP 800-664-7111 / ronaifirm@aol.com

 
Rónai és Rónai Ügyvédi Iroda